ברוכים הבאים ליומרקט - שוק אוכל ישראלי אונליין!
לחפש

כל היצרנים

424 סולט
424 מטרים מתחת לפני הים, המלח הטוב בעולם. מלח 424 נוצר על ידי הטבע באזור ים המלח, המקום הנמוך ביותר על פני כדור הארץ ואחד מעשרה פלאי תבל של הטבע. האזור מתאפיין בחום רב, אויר יבש מאוד ונקי, הרבה ימי שמש ומיעוט משקעים. שילוב התנאים הייחודי הזה מפיק מלח עשיר ב-21 מינרלים טבעיים, ריכוז הגבוה פי 10 ממלח רגיל. איזור ים המלח מספק לעולם משאבי טבע רבים וחיוניים כגון אשלגן, ברום, מגנזיום ועוד. כן, גם את המלח הייחודי שנוצר במשך מאות אלפי שנים כתוצאה מעיבוי טבעי. תושבי האזור למדו לאסוף את המלח הטוב ולהשתמש בו לצרכיהם – תיבול, בישול ובעיקר שימור מזון – וכמובן גם למסחר. לאורך ההיסטוריה נחשב המלח, ובמיוחד מלח משובח, למטבע עובר לסוחר ולנכס יקר ערך. מלח באופן כללי הינו תרכובת יונית של מינרלים. המלח חיוני לקיום חיים; למרכיבי המלח כגון נתרן וכלור NACI תפקיד חשוב בפעילות של גוף האדם – מערכת העיכול, מערכת הנשימה, מערכת העצבים וויסות הנוזלים בגוף. מלח חיוני לגוף כמו מים. מלח 424 מים המלח אוצר את כל התכונות של המלח הטוב בעולם ומביא אותם אל שולחנך. מלח 424 נאסף באופן המסורתי, בידיים, מיובש באידוי טבעי... עוד
Holy Coffee
הפרויקט שלנו, The Holy Coffee Project נוסד בשנת 2020 על ידי קבוצת חברים שאכפת לה מהקהילה בה הם חיים. גם אנחנו, לצערנו, היינו שם – בוגרי שירות צבאי קרבי, שורדי סרטן, איבדנו חברות וחברים טובים, ובנות ובני משפחה יקרים. אז יצרנו את הפרויקט הזה כדי להביא ערך ושמחה לאנשים הזקוקים לכך. במקום לבזבז את הכסף היקר שלך על תאגידי קפה ענקיים, אנחנו מזמינים אותך לשתות קפה שמשנה חיים – על כל שקית קפה שאנו מוכרים בארץ, אנו תורמים 1 ₪ לארגונים “גדולים מהחיים” (ילדים חולי סרטן) או ל”לא מפקירים פצועים בשטח” (נפגעי פוסט טראומה משירות צבאי) לפי בחירתך, כדי לעזור לחברים שנלחמים יום-יום לנצח. אם אי פעם רצית להרגיש כמו סופר-הירו אמיתי, לעזור לאנשים ולשנות חיים, תנו לנו להפיק את הקפה הכי טוב שאנחנו יודעים להפיק כדי שנוכל לעזור לכם, אוהבי קפה שרוצים להיות חלק ממשהו גדול, לעשות זאת. ההתמחות שלנו בקלייה, ערבוב ודאגה לטעמים חזקים ופרטים קטנים, בתוספת מיטב הטכנולוגיה הקיימת בעולם ה “specialty coffee” מסייעת לנו להפיק את פולי הקפה מ”מקור ייחודי” (single origin) ותערובות הבית שלנו, כדי לייצר לך חווית קפה מדהימה.  הפולים... עוד
Segev Low Carb - ממלכת קטוגניה
לפני שנתיים נולד בננו שגב המלך. זמן קצר לאחר הלידה שגב אובחן בתסמונת גנטית נדירה מאוד שיש לה השפעות על המטבוליזם של שגב. לאחר שחקרנו את הנושא מכל הכיוונים למדנו שתזונה קטוגנית טובה להתמודדות ומניעה של מחלות רבות בינהן סוכרת, אפילפסיה וכו'.  לקחנו את יכולות הבישול והאפייה שלנו כמה צעדים קדימה ופיתחנו לשגב גלידות, שוקולדים, לחמים, קרקרים ועוד דברים מהממים שמתאימים לתזונה קטוגנית.  אנחנו יודעים שהתמודדות אינה קלה ושואפים להקל ולו במעט על אנשים נוספים לאמץ שיטות תזונה המבוססות על מיעוט בפחמימה ועושר של שומן. המוצרים שלנו מיוצרים מחומרי גלם איכותיים הנבחרים בקפידה רבה.  אנו מקפידים על היגיינה ברמה גבוהה ומייצרים את המוצרים בהתאם להזמנה שלכם על מנת לשמור על טריות מרבית.  אם יצא ומכל סיבה שהיא אינכם מרוצים - אל תשמרו זאת לעצמכם! שתפו אותנו, אנחנו למדים מכל משוב וחשוב לנו להקשיב לכם. המוצרים שלנו הינם ללא גלוטן.  שימו לב: אם יש לכם אלרגיה מסכנת - המוצרים הינם ללא תקן נקי מגלוטן.
אנשי התה - TEA LOVERS
הכל התחיל כשהרגשנו צורך להביא את משקה התה העתיק בזווית קצת אחרת, חדשה ומרעננת. הקהל המקומי, כך הרגשנו, מבקש כבר זמן־מה לחיות בריא. ליהנות ממשקאות טבעיים, המגיעים ישירות מן האדמה. הרצון לתמוך בתוצרת המקומית מתחזק, ועמו גם הערך לחשיבה הסביבתית... כשהכרנו בבית קפה השכונתי בו עבדנו, התבקשנו למצוא פתרון תפעולי ויצירתי להכנת משקאות קרים על בסיס תה וחליטת צמחים. ומכאן, הדרך למוצר הייתה קצרה….  השמועה על תמצית תה החדשה התפשטה ברחבי העיר כאש בשדה קוצים. התחלנו לקבל פניות רבות מבתי עסק רבים וכיום את המוצרים שלנו ניתן למצוא במגוון בתי קפה, ברים ומסעדות בתל אביב והמרכז (מוזמנים להציץ על המפה  כדי למצוא את המקום הקרוב לביתכם). סדרה ראשונה, 5 סוגים בתפריט תה מעוצב אחד ומיוחד, עשירים בטעמים של פירות, עשבים ותבלינים. בקבוק (750 מ"ל) מיועד להכנת 4.5 ליטר של המשקה, בהכנה פשוטה, מהירה ונקייה.  מעכשיו, יש דרך חדשה לגמרי ליהנות משתייה טעימה ובריאה, גם קרה וגם חמה. מתאים גם להכנה בכמות גדולה לכל החברים (מומלץ לנסות בקוקטייל), או בקנקן המותאם לכל למשפחה. כעת, הגיעה השעה ואנחנו... עוד
בוסתן
מפעל בוסתן, או 'הבוסתן' כמו שאנחנו אוהבים לכנות אותו הוא מפעל בוטיק גלילי ומשפחתי הנמצא בישוב לוטם בגליל התחתון. בין נחל צלמון, צוק הארבל והכינרת ממוקם מטבח ביתי המייצר קונפיטורות וממרחים.   מטבח המקפיד על שיטות בישול מסורתיות, ללא שימוש במכונות גדולות ופסי ייצור.   חומרי הגלם שלנו לייצור המוצרים הם מהטובים ביותר שישנם בשדות חקלאי ארצנו ובתי האריזה גם בשוק האורגני.  סדר היום שלנו מתחיל מול נוף עוצר נשימה, של גבעות ועמקים מולם אנו רוקחים את הקונפיטורות המיוחדות שלנו כשהאווירה הגלילית הציורית עוטפת את היום. בוסתן הוא עסק משפחתי, בו פועלים יחד ובשיתוף פעולה בייצור, בשיווק בשירות הלקוחות. חיתוך הפרי, הבישול מתוך סירים גדולים ואותנטיים, מזיגת הצנצנות והאריזה נעשים ידנית באהבה גדולה ובתשומת לב לכל צנצנת וצנצנת. בחישה אחת ועוד אחת, מחשבה יצירתית וצירופים ייחודיים הביאו לעולם הקולינרי קונפיטורות מפנקות במיוחד. הקונפיטורות שלנו מכילות 55%-50% פרי, מבושלות בישול איטי ומצויינות לשימוש כאחד מחומרי הגלם האיכותיים שתבחרו בו לעוגות המפנקות, הקינוחים המרשימים והמתוקים שתאפו במטבח... עוד
בירת גיבורי על Six Pack
מבשלת גיבורי העל - Six Pack  מייצרת בירת בוטיק ישראלית ייחודית שהיא סיפור של הגשמת חלום של אחי ושלי  ומשווקת מזה כשנתיים במספר ברים וחנויות מתמחות. אנחנו אייל ומידד שני אחים עם תשוקה לבירה איכותית ואהבה לקומיקס וגיבורי על. הרצון שלנו היה לייצר בירה טעימה, איכותית ומגניבה. כזאת שאנחנו נרצה לשתות. בירה מוקפדת באריזה כייפית, לא מפוסטרת ולא מסוננת, מתוך כוונה לתת בירה טרייה בפתיחת כל בקבוק. נכון להיום יש לנו 3 בירות כשלכל בירה מותאם גיבור או גיבורת העל שלה. הבירה מיוצרת בקרית גת ומגיעה עם רשיון יצרן וכשרות.
חבקין צמחי מרפא
שירי חבקין  מטפלת בצמחי מרפא ובפרחי באך, מרצה ומעבירה סדנאות בתחום מאז 1984.  שירי היא בתה וממשיכת דרכה של דרורה חבקין ז"ל, וכיום מנהלת את חנות הבית "חבקין צמחי מרפא". חנות טבע קטנה ומטריפה הממוקמת בקניון "סנטר הגליל" בראש פינה ובה מתמקדים בהעברת מסר הבריאות והריפוי שהנחילה דרורה חבקין דרך חיבור גוף ונפש לשוחרי הטבע בארץ ובעולם. בחנות שהפכה למוקד מוצרי טבע ובריאות ניתן למצוא: חליטות תה מקוריות, תערובות תבלינים, סבונים, שמני עיסוי נרות, קטורות, קריסטלים (חדש), תוספי תזונה, תמציות, כמוסות, בשמים מקוריים טבעיים, מנורות מלח ופמוטים, סלסלות קש, אפילו תכשיטים וכמובן את קו מוצרי הקוסמטיקה הטבעית של שירי.
חוות גרוס
חוות גרוס-אורגניקה מתמחה כבר למעלה מ- 30 שנה בגידול עשבי תבלין וצמחי חליטה בשיטה האורגנית.  הצמחים גדלים באוויר נקי, באדמה עשירה במינרלים ומושקים במי באר טהורים ובהם לימונית, לואיזה, זוטה לבנה, מנטה ספרדית, רוזמרין, אורגנו וזעתר נדירים באיכותם. בעשור האחרון החווה מייצרת בעצמה, במפעל בוטיק, מוצרים סופיים לצרכן הביתי מתוך תפיסה של אחריות סביבתית וקיימות. "לייצר מוצרים שלא משאירים אחריהם שובל של נזק לסביבה זו קודם כל אחריות ושליחות" אומר לירון גרוס, מי שמנהל את כלל הפעילות בחווה.  המוצרים שהחווה מייצרת הם חליטות צמחי תה בשש תערובות נהדרות ועשבי תבלין מיובשים (בשמש בלבד) ארוזים בתבליניות לשימוש במטבח הביתי.  המוצרים מאושרים ע"י התקנים המחמירים ביותר ובהם משרד הבריאות הישראלי ובעלי כשרות מהרבנות בקעת הירדן ובפיקוח אורגני בינלאומי והם משווקים תחת שם המותג  Organica by nature. מוצר ישראלי באיכות ייצוא, 100% אורגני, הישר מהחקלאי לצלחת.
יקב אחת
יקב “אחת” נולד מתשוקה ליצירה ומצורך לביטוי חופשי בתהליך עשיית היין.  ניצן סברסקי, בוגרת תואר ראשון בתורת הגפנים וייננות מאוניברסיטת מילאנו ותואר שני בתורת הגפנים וייננות מהפוליטכניקו של מדריד. לאחר שעבדה ביקבים באיטליה, בדרום אפריקה ובישראל החליטה להקים יקב קטן שבו תוכל לבטא את פילוסופיית העשייה שלה במתן כבוד לחומר הגלם והעדפה בשימוש מועט ככל הניתן בתוספים והתערבויות.  השאיפה לאיזון ורעננות מובילה את העשייה ועוזרת בתהליך לקיחת ההחלטות. אחת הוא לא יקב מסחרי, הוא תוצר של תשוקה, של אהבה ליצירה ושאיפה ליין מושלם שכמעט ואינו ניתן להגשמה ביקבים מסחריים ושאחרי שנים רבות בחרנו להקים יקב שחוזר למקורות התשוקה, יצירת יין איכותי ללא פשרות. התהליך אינו מושפע מדרישות שוק, תיזמון מכירות או הרצון להרוויח כמה שיותר אלא מונחה מהרצון להגיע לטוב ביותר שיש לענבים להציע ולא משנה כמה זמן יקח ומה ידרש בדרך. אנחנו יקב משפחתי, הילדים שלנו עובדים בבציר, במיון, בטיפול ובביקבוק ונהנים לראות את התוצר כעבור מספר עונות אבל יש לנו מנהיגה, אמא, שמובילה אותנו לאורך התהליך ביד רמה ובביטחון גמור ומצליחה פעם אחר... עוד
יקב בוטיק - לה פורה בלאנש
באזור הר חברון נמצאו שרידים ארכיאולוגיים רבים של יקבים עתיקים וכדי יין המצביעים על מקומו המרכזי של ענף היין. בחפירות שנערכו בתל חברון התגלו חרסים של כדי יין עתיקים ועליהם מוטבע סמל מלכות יהודה (700 לפנה”ס) ובו כתוב – למלך חברון.  בסוסיא הקדומה וביער יתיר התגלו יקבים עתיקים בני למעלה מ 2,000 שנה המעידים על תעשיית היין המפותחת שהייתה באזור. בגובה של כ 900 מ’, בתפר שבין מדבר יהודה להר הגבוה, שלג בחורף ויובש של מדבר יהודה בקיץ.  אדמת וואדי עמוקה, “טרואר” קלסי ליצור יינות גורמה אדומים. הגפנים גדלים בסמוך למטע דובדבנים ויודעי דבר אומרים שטעם וניחוח הדובדבן מורגשים היטב ביין… בשל האקלים המיוחד של מדבר יהודה, הכרמים נהנים מקיצים חמים וחורפים מושלגים, כל אלה נותנים לענבים את טעמם המיוחד שמשפיע רבות על היין. לא רק שקיים שוני בין קיצוני בין חורף וקיץ, אלא אפילו בין יום ולילה, השוני בין הטמפרטורות מגיע לעיתים עד 20 מעלות הפרש. גפני יין מזנים איכותיים, קברנה סוביניון, שיראז, פטי וורדו ופינו נואר. הענבים גדלים בשיטת הדלייה מיוחדת, תוך כדי מתן תשומת לב לטיפול בקרקע, לתאורה, אוורור ותנאי... עוד