כל היצרנים

יקב אחת
יקב “אחת” נולד מתשוקה ליצירה ומצורך לביטוי חופשי בתהליך עשיית היין.  ניצן סברסקי, בוגרת תואר ראשון בתורת הגפנים וייננות מאוניברסיטת מילאנו ותואר שני בתורת הגפנים וייננות מהפוליטכניקו של מדריד. לאחר שעבדה ביקבים באיטליה, בדרום אפריקה ובישראל החליטה להקים יקב קטן שבו תוכל לבטא את פילוסופיית העשייה שלה במתן כבוד לחומר הגלם והעדפה בשימוש מועט ככל הניתן בתוספים והתערבויות.  השאיפה לאיזון ורעננות מובילה את העשייה ועוזרת בתהליך לקיחת ההחלטות. אחת הוא לא יקב מסחרי, הוא תוצר של תשוקה, של אהבה ליצירה ושאיפה ליין מושלם שכמעט ואינו ניתן להגשמה ביקבים מסחריים ושאחרי שנים רבות בחרנו להקים יקב שחוזר למקורות התשוקה, יצירת יין איכותי ללא פשרות. התהליך אינו מושפע מדרישות שוק, תיזמון מכירות או הרצון להרוויח כמה שיותר אלא מונחה מהרצון להגיע לטוב ביותר שיש לענבים להציע ולא משנה כמה זמן יקח ומה ידרש בדרך. אנחנו יקב משפחתי, הילדים שלנו עובדים בבציר, במיון, בטיפול ובביקבוק ונהנים לראות את התוצר כעבור מספר עונות אבל יש לנו מנהיגה, אמא, שמובילה אותנו לאורך התהליך ביד רמה ובביטחון גמור ומצליחה פעם אחר... עוד
יקב שורק
יקב שורק הוקם על ידי משפחת שחם בשנת 1994 והינו אחד מיקבי הבוטיק הראשונים שהוקמו בארץ. הוא שוכן בלב עמק שורק היורד מהרי ירושלים אל שפלת יהודה. זהו אזור ירוק, עתיר יערות, גבעות עגולות ושרידים ארכיאולוגיים בני 3000 אלפים שנה. בעבר היה אזור זה ארץ יין אדירה.  כיום האזור נמצא בעיצומה של מהפכה בה חוזרים ומגלים את איכותו וייחודו.  יינות היקב  מביעים את האיכויות הנובעות ממאפייני האזור, הכרם והענבים. אלה יינות הניחנים בעוצמת טעמים ובטקסטורה בולטת שמקורה בענבים ובטכנולוגיה המביאה למיצוי טעמים עשירים מהפרי.  הענבים נבצרים בכרמים נבחרים מארבעה אזורי גידול שונים, תוך חיפוש מתמיד אחר כרמים חדשים בהם זנים ייחודיים ומעניינים. היקף הייצור המשותף הינו 50,000 בקבוקים בשנה, המתחלקים באופן שווה בין היקב ובית הספר.  יקב שהוא גם בית ספר לעשיית יין - מאז הקמתו מפעיל היקב בית ספר מקצועי לעשיית יין, הפועל לחינוך ולימוד תורת עשיית היין.  חזון היקב "יצירת שמחה דרך עולם עשיית היין". ואנו שמחים להגשים חזון זה יום...יום!  עוד
נטע בשביל השוקולד
נעים להכיר, אני נטע מולה סופר, שף שוקוליטיירית מומחית לסדנאות שוקולד בוטיק , הבעלים של המותג "נטע בשביל השוקולד – סדנאות שוקולד". הקמתי את העסק מתוך תשוקה ואהבה לשוקולד אותה אני מעבירה באהבה רבה ובסבלנות אין קץ בסדנאות שלי אשר מתקיימות בבית הלקוח, במוסדות, בתי ספר ובבתי העסק שלכם. ממלכת השוקולד המקורית של נטע נפתחה באוקטובר 2006 במושב נחלים, עוצבה על-ידי גיל סופר בסגנון פריזאי אירופאי מושקע וכובש. בדצמבר 2008 עבר משכן החנות למקום גדול ומרווח יותר לצורך גדילה ומתן מענה וסיפוק לכל צורכי השוקולד. ממלכת המתוקים של נטע היא למעשה בוטיק צרפתי לשוקולד משובח, המיוצר בעבודת-יד המציע גם קרקע נוחה לקיום סדנאות שוקולד. בין התענוגות הנמכרים במקום ניתן למצוא: פרלינים מדהימים במראם, במילויים שונים של פירות טריים, ליקרים משובחים, מרציפן ואפילו צ'ילי, טרפלס נשיקות במרקם קטיפתי בטעמים איכותיים ומופלאים, ליקרים מעולים בטעמים ייחודיים וטבלאות שוקולד ייחודיות בתוספת תבלינים, שברי עוגיות, קוקוס וכו'. השוקולדים של נטע מעוצבים מחומרים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים, ובכלל – חומרי הגלם מהם מכינה נטע סופר,... עוד
קישריה
קישריה - אוכל חלבי עם נגיעה צרפתית  קיש (בצרפתית: Quiche) הוא מאפה עגול פתוח מבצק פריך עליו מונחת מלית של ירקות, גבינות ושאר מרכיבים. הבצק פריך ולפי המסורת מוסיפים לו ביצים ושמנת. לא אם אתם מעוניינים בקישים הטבעוניים של פזית ספיר, שהבצק שלהם טעים גם בלי מרכיבים כאלה.  תמיד חיפשתי את הסגנון הזה באירועים משפחתיים וחגיגיים. זאת ההזדמנות לספר על המטבח החלבי של פזית ספיר לחבריי הצמחוניים והטבעוניים שמתקשים לארגן אירוע עם האוכל החלבי הטרי, הבריא והטעים שהם כה אוהבים.  מהמטבח שלנו זורמים לא פחות מ- 86 סוגים של קישים במילויים וטעמים שונים במידות וקטרים שונים. לעושר הזה מצטרפים 52 סוגי טארטים עם אפשרות להרכבה עצמית. ספיר מוכרת מראיונות בתכניות טלוויזיה שונות, אבל אוהבת לדבר שם על אוכל. התוצאה היום מטבח חלבי עם גבינות ממחלבות בוטיק או טבעוני, שמלבד הקישים כולל פסטות, ניוקי ורביולי במבחר רטבים משובחים, סלטים שונים, פלטות של גבינות, מבחר לחמים ישר מהמאפייה, קינוחים מגוונים וטארטים. כל אלה מיועדים לאירועים עסקיים, חברתיים ופרטיים שלוקחים את המשתתפים לפחות בתחושה לצרפת וחבל אלזס. עוד
שוקולוקו
אחרי הצבא מצאתי עצמי נודד בעולם ומחפש… מחפש ריגושים, מחפש אהבה, מחפש את עצמי ובכלל. ואז בסימטה צרה, בלב העיר העתיקה בברצלונה - היא קראה לי… שחומה, ענוגה, מפתה ומהפנטת. הושטתי ידי, עצמתי את עיני והמסתי את הקובייה על לשוני. כך התחיל סיפור אהבה מתוק. המשכנו במסע לדרום אמריקה הפראית בין מטעי הקקאו, לחקור את עברה ושורשיה… עברנו לאירופה ובשוויץ התמחנו בסודות הטעם והעיצוב. לאחר מסע ארוך, נחתנו בתל אביב והגענו למסקנה שאנחנו מטורפים זה על זאת. לכן, קוראים לנו שוקולוקו. ( "לוקו" בספרדית = מטורף ). מאז ועד היום אנחנו ממיסים, יוצקים, יוצרים, מעצבים, מציירים ומשתעשעים בשוקולד. ומי שמזמין אותנו זוכה בחוויה רב חושית. כל מארז כולל 20 מיני מגנומים עבודת יד בחמישה טעמים רועי ליאב סלע הוא השוקולטייר והבעלים של שוקולוקו