סופר פוד הום מייד

0 לייקים
חזור למעלה top-arrow

חובבי בישול ואפייה והבריאות חשובה לכם? הכירו את המושג מזונות על – סופר פוד.

אלה הם מזונות המכילים רכיבים תזונתיים חשובים בריכוז גבוה במיוחד, כך שבהחלט כדאי לשלב אותם בתפריט התזונתי וליהנות ממה שיש להם להציע במגוון ווריאציות יצירתיות, מפתות וטעימות לאירוח או ליום יום.

בקטגוריית סופר פוד נכללים, בין היתר, פירות יער העשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון עוצמתיים, עלים ירוקים המהווים מקור טוב לוויטמין A, ויטמין C וסידן, כמו גם פיטוכימיקלים (כימיקלים המיוצרים על ידי צמחים המשפיעים לטובה על הבריאות), ספירולינה המכילה כמות מכובדת של מגנזיום ואשלגן ואיכות חלבון גבוהה במיוחד ובטטות.

אז אילו תוצרים ביתיים על בסיס סופר פוד תוכלו להכין תוצרת בית? 4 מנות מנצחות:

לראשונות

סלט קייל מרענן

החומרים הדרושים:

5 כוסות קייל טרי קצוץ

1 פרוסת שומר דקה

1 כוס ברוקולי טרי קצוץ

1/2 כוס כרוב אדום מגורר

1 כוס גבינת פטה מפוררת

1/2 כוס שומשום קלוי

1/3 כוס שמן זית

3 כפות שמן שומשום

2 כפיות דבש

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

לעסות היטב את הקייל ולאחר מכן לערבב את כל החומרים בקערה.

פרוסות בטטה בתנור

החומרים הדרושים:

1 בטטה גדולה

2 כפיות שמן אבוקדו

1. כפית מלח ים

כף פטרוזיליה קצוצה

כף טחינה

אופן ההכנה:

פורסים בטטות בעובי המועדף ומושחים בשמן, ים מלח ופטרוזיליה ואופים בתנור ב-120 מעלות למשך 35 דקות.  ולאחר מכן אפשר לטפטף טחינה.

לעיקריות

סלמון עם שקדים ואספרגוס

החומרים הדרושים:

200 גרם דג סלמון

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

מלח פלפל

2 כפות שמן זית

12 חתיכות אספרגוס

2 כפות שקדים גרוסים

1/2 כפית שום, טחון

אופן ההכנה:

1. מניחים מחבת על אש בינונית עד גבוהה. מטפטפים 1/2 כף מהשמן מעל הדג, מוסיפים את הפטרוזיליה וטחינה של מלח ופלפל. מעסים את השמן והפטרוזיליה על הדג. מכסים בנייר כסף ב-200 מעלות למשך 15 דקות. 

2. מבשלים את גבעולי האספרגוס כ-30-40 שניות ומוסיפים פנימה לסיר את פתיתי השום והצ'ילי ומבשלים דקה נוספת עד שהאספרגוס מעט רך.  משחימים את השקדים עם האספרגוס עוד 30 שניות. מניחים ליד הסלמון וסוחטים למעלה מיץ לימון ומפזרים מעט מלח.

לקינוח

טראפלס ספירולינה

הטראפלס האלה ייחטפו מהצלחת, הם טעימים מאוד וגם מכילים חומרים טובים כמו ספירולינה.

החומרים הדרושים:

2 כוסות קשיו מרוסקים

1 כף ספירולינה

1/2 כוס סירופ מאלט אורז

כפית תמצית וניל ⠀

לציפוי שוקולד:

1 כוס חמאת קקאו  ⠀

1 כוס אבקת קקאו  ⠀

1/2 כוס סירופ מאלט אורז ⠀

אופן ההכנה:

1.  מכניסים לבלנדר את הקשיו עם הסירופ אורז מאלט, תמצית וניל וספירולינה ולאחר עיבוד מעבירים למקרר לשעה לצורך התקשות.

2. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים על מגש מרופד. 

3. מכינים את הציפוי – ממיסים את חמאת הקקאו מעל הבן מארי ואז מקציפים פנימה את אבקת הקקאו וסירופ מאלט אורז ומורחים את תערובת השוקולד בעדינות סביב הכדורים.

מעבירים את הכדורים למקרר למשך 45 דקות.

הערות

לא נמצאו ביקורות

כתוב ביקורת

תכנים נוספים

סופר פוד הום מייד

חובבי בישול ואפייה והבריאות חשובה לכם? הכירו את המושג מזונות על – סופר פוד. אלה הם מזונות המכילים רכיבים תזונתיים חשובים בריכוז גבוה במיוחד, כך שבהחלט כדאי לשלב אותם בתפריט התזונתי וליהנות ממה שיש להם להציע במגוון ווריאציות יצירתיות, מפתות וטעימות לאירוח או ליום יום. בקטגוריית סופר פוד נכללים, בין היתר, פירות יער העשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון עוצמתיים, עלים ירוקים המהווים מקור טוב לוויטמין A, ויטמין C וסידן, כמו גם פיטוכימיקלים (כימיקלים המיוצרים על ידי צמחים המשפיעים לטובה על הבריאות), ספירולינה המכילה כמות מכובדת של מגנזיום ואשלגן ואיכות חלבון גבוהה במיוחד ובטטות. אז אילו תוצרים ביתיים על בסיס סופר פוד תוכלו להכין תוצרת בית? 4 מנות מנצחות: לראשונות סלט קייל מרענן החומרים הדרושים: 5 כוסות קייל טרי קצוץ 1 פרוסת שומר דקה 1 כוס ברוקולי טרי קצוץ 1/2 כוס כרוב אדום מגורר 1 כוס גבינת פטה מפוררת 1/2 כוס שומשום קלוי 1/3 כוס שמן זית 3 כפות שמן שומשום 2 כפיות דבש 2 כפות מיץ לימון אופן ההכנה: לעסות היטב את הקייל ולאחר מכן לערבב את כל החומרים בקערה. פרוסות בטטה בתנור החומרים הדרושים: 1 בטטה גדולה 2 כפיות שמן אבוקדו 1. כפית מלח ים כף פטרוזיליה קצוצה כף טחינה אופן ההכנה: פורסים בטטות בעובי המועדף ומושחים בשמן, ים מלח ופטרוזיליה ואופים בתנור ב-120 מעלות למשך 35 דקות.  ולאחר מכן אפשר לטפטף טחינה. לעיקריות סלמון עם שקדים ואספרגוס החומרים הדרושים: 200 גרם דג סלמון 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק מלח פלפל 2 כפות שמן זית 12 חתיכות אספרגוס 2 כפות שקדים גרוסים 1/2 כפית שום, טחון אופן ההכנה: 1. מניחים מחבת על אש בינונית עד גבוהה. מטפטפים 1/2 כף מהשמן מעל הדג, מוסיפים את הפטרוזיליה וטחינה של מלח ופלפל. מעסים את השמן והפטרוזיליה על הדג. מכסים בנייר כסף ב-200 מעלות למשך 15 דקות.  2. מבשלים את גבעולי האספרגוס כ-30-40 שניות ומוסיפים פנימה לסיר את פתיתי השום והצ'ילי ומבשלים דקה נוספת עד שהאספרגוס מעט רך.  משחימים את השקדים עם האספרגוס עוד 30 שניות. מניחים ליד הסלמון וסוחטים למעלה מיץ לימון ומפזרים מעט מלח. לקינוח טראפלס ספירולינה הטראפלס האלה ייחטפו מהצלחת, הם טעימים מאוד וגם מכילים חומרים טובים כמו ספירולינה. החומרים הדרושים: 2 כוסות קשיו מרוסקים 1 כף ספירולינה 1/2 כוס סירופ מאלט אורז כפית תמצית וניל ⠀ לציפוי שוקולד: 1 כוס חמאת קקאו  ⠀ 1 כוס אבקת קקאו  ⠀ 1/2 כוס סירופ מאלט אורז ⠀ אופן ההכנה: 1.  מכניסים לבלנדר את הקשיו עם הסירופ אורז מאלט, תמצית וניל וספירולינה ולאחר עיבוד מעבירים למקרר לשעה לצורך התקשות. 2. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים על מגש מרופד.  3. מכינים את הציפוי – ממיסים את חמאת הקקאו מעל הבן מארי ואז מקציפים פנימה את אבקת הקקאו וסירופ מאלט אורז ומורחים את תערובת השוקולד בעדינות סביב הכדורים. מעבירים את הכדורים למקרר למשך 45 דקות.
שינוי גודל גופנים
ניגודיות